Ekskurzije

Vrhovi i kuhinja Durmitora

Jedinstven način da istražite sjever Crne Gore je da budete dio naše grupe. Veličanstvene planine, jezera, kanjoni, samo su dio putovanja koje nikada nećete zaboraviti! Domaća kuhinja ove regije je samo nešto što ćete zavoljeti. Mir i opuštenost koju ćete osjetiti je upravo to što vam je potrebno. Rezervišite još danas i budite dio nečega što ćete uvjek pamtiti! 

Dan 1. Put nas vodi kroz gradove Podgorica, Kolašin, i dalje prema Žabljaku. Na našem putu, ćete imati priliku da vidite dva veličanstvena kanjona (Morače i rijeke Tare) .Kanjon Tare je najdublji kanjon u Evropi i drugi u svijetu (nakon kanjona Kolorada). Most na Đurđevića Tari će vas ostaviti bez teksta.

Kada stignemo na Žabljak, imaćete priliku da probate najbolje organske proizvode ovog područja. Nakon ručka, u planu je šetnja do Crno jezera najvećeg na Durmitoru. Noćenje u hotelu unutar nacionalnog parka. Slobodno veče za razgledanje i odmor.

Dan 2. Nakon doručka u hotelu, nastvljamo naš put prema regiji Piva,prolazeći pored najviših vrhova Durmitora gdje ćete moći uživati  u prelijepoj panorami. Pauzu pravimo u selu Trsa gdje možete popiti kafu ili kiselo mlijeko (lokalni specijalitet). Spuštajuću se ka Pivskom jezeru bićete u mogućnosti da vidite cijeli pojas oko jezera. Nakon zaustavljanja na mostu koji povezuje dva dijela jezera, mi nastavljamo naše putovanje prema Plužinama i maloj konobi. Bićete  iznenađenji da se u malom gradu kao što je Plužine se nalazi konoba u kojoj možete čuti  džez i bluz muzikui u kojoj koja služi medovinu, tradicionalno piće starih Slovena. Svježa pastrmka uhvaćena par sati prije našeg dolaska će vas omamiti svojim ukusom. Ovdje ćemo se podsjetiti da je dobro da se uspori s vremena na vrijeme. Da vidimo kakav je život bez žurbe. Bez buke, bez moranja. Život jednostavan i lijep, kao pastrmka u Pivi, zdrav i sladak kao medovina. Nakon ručka, vraćamo se u Budvu,prolazeći manastir Ostrog i Cetinje (Prijestonicu Crne Gore).

Cijena: 100 EUR po osobi
U cijenu je uključeno:

  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4 * Soa,
  • 2 organizovana ručka u lokalnim restoranima
  • ulaznice za Nacionalni park Durmitor
  • Transport kombijem (max 7 ljudi)
  • Vodič

Image Gallery

Pošaljite upit

Calendar

Galerija