Ture

Vinski put - Crnogorska tura

Crna Gora je vjekovima bila poznata po svojim vinima i alkoholnim pićima. Tipično južno-evropska zemlja, klima Crne Gore je relativno suva, sa kombinacijom planinske i definitivno Mediteranske klimom. Nekoliko vrsta grožđa po kojoj Italija je danas poznata potiče iz ovog dijela svijeta, i donešena je morem ili preko jadranske obale do Venecije, preko današnje Hrvatske i Slovenije. Glavne regije proizvodnje vina su okolina glavnog grada Podgorice i bazen Skadarskog jezera. Crnogorska vina se prave od širokog spektra sorti grožđa, uključujući:. Krstač, Cabernet, Sauvignon, Chardonnay i Vranac .Vinograd "Plantaže" smješten je u Cemovskom polju i najveći je vinograd u Europi (2000 ha vinograda i voćnjaka).

Mnoge porodice u Crnoj Gori proizvode domaće vino za kućnu Upotrebu. Ukoliko želite degustirati vina u kombinaciji sa prelijepim pogledom pridružite nam se na ovom jedinstvenom putovanju.

1. Dan - Dolazak na aerodrom Podgorica / Tivat. Transfer i smještaj u odabranim hotelima u Petrovcu / Budvi. Večera u lokalnom restoranu Giardino s pogledom na Budvansku rivijeru, koji oduzima dah. Degustacija domaćih vina. Noćenje.

2. Dan - Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet u Stari Bar / Ulcinj. Razgledanje starog grada Bara, jednog od najznačajnijih gradova u istoriji obalnog područja. Posjeta Staroj Maslini, najstarijoj u ovoj oblasti. Nastavljamo ka jugu, ka Ulcinju poznatom kao najsunčaniji grad u Crnoj Gori i posjetićemo vinariju Milović (8 km od grada). Vinarija se nalazi na mikro lokalitetu pod nazivom Briska Gora, poznatom ulcinjskom vinogorju. U ovoj vinariji možete isprobati 5 različitih vrsta vina (koje ste izabrali) napravljenih od grožđa Vranac. Degustacija vina i ručak u vinariji. Nakon degustacije povratak u hotel. Mogućnost organizovane večere u restoranu "Medin" na plaži Lučice
(kod Petrovca). Noćenje.

3. Dan - Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet u Crmnici najpoznatijoj regiji za proizvodnju vina u Crnoj Gori. Prvi dio izleta je krstarenje brodom Skadarskim jezerom. Skadarsko jezero je najveće jezero na Balkanskom poluostrvu. Uživaćete u prekrasnom krajoliku jezera, sa jasnom, zelenom vodom i bogatom florom i faunom. Nakon vožnje, put nas vodi u porodičnu vinariju Buk (7 km od jezera), gdje ćemo imati degustacija vina (vrste koje odaberete) i probati ukusne lokalne organske proizvode (sir, pršut, masline). Vinarija Buk je mala porodična vinarija koja proizvodi oko 10.000 boca godišnje. Vrste vina su: Chardonnay, Vranac (autohtone crnogorska vrsta), Marselan i Rose. Nakon degustacije, vožnja do Podgorice. Smještaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

4. Dan - Doručak u hotelu. Razgledanje grada Podgorice. Nakon razgledanja vozimo se ka obližnjem vinskom podrum Šipčanik -Plantaže "13 Jul". Plantaže su najveći proizvođač vina u Crnoj Gori i u državnom su vlasništvu. Podrum se nalazi na oko 30 metara ispod nivoa zemlje. Podrum je u obliku tunela, dug 356 metara, širok 13,5 metara i visok 7 metara. Temperatura je konstantno između 17 i 19 stepeni Celzijusa, dok se vlažnost vazduha kreće između 70 i 80%. Na površini od 7.000 kvadratnih metara, vino se čuva u barriques i drugim drvenim buradima u gotovo idealnim klimatskim i tehnološkim uslovima. Skoro dva miliona litara vina stari u drvenim bačvama i bocama. Degustacija vina uz ručak ili snack. Slobodno veče. Noćenje.

5. Dan - Doručak. Transfer do aerodroma. Kraj usluga.

Napomene:

 • Smještaj možete izabrati između ponudjenih hotela.
 • U svakoj od vinarija možete odabrati koliko vrsta vina želite probati.
 • Cijene su dostupne na zahtjev.

U putovanje su uključeni:

 • Smještaj:
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelima Queen of Montenegro / Splendid / Rivijera.
  • 2 noćenja sa doručkom u Podgorici u hotelu: City 4 *
 • Degustacija vina i organizovani ručkovi
 • Večera u restoranu Giardino
 • Kombi ili autobuski prevoz
 • Vodič tokom cijelog putovanja
 • Lokalne takse i ulaznice

Minimum za realizaciju ovog programa je 15 ljudi.

Image Gallery

Pošaljite upit

Calendar

Galerija